Пам’ятаймо ціну українського слова!

Напередодні Дня української писемності та мови студенти 1-2 курсу Фахового коледжу ПВНЗ «Буковинський університет» у супроводі директора коледжу Галини МОРАРАШ переглянули кінострічку, що показує трагедію українських письменників доби «Розстріляного відродження» – «Будинок «Слово». Нескінчений роман».

«1927 рік. Радянська Україна. За наказом Сталіна у Харкові збудовано кооперативний будинок «Слово». Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму, та не кожен з письменників погоджується оспівувати культ Сталіна…»
Фільм розповідає про те, як комуністичний рай перетворюється на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями.
Хвильовий, Курбас, Яловий – ми завжди пам’ятатимемо не тільки їхні талановиті твори, але й трагічні долі.

Дякуємо Департаменту освіти і науки ЧОВА та кіноконцертній залі «Чернівці» за реалізацію обласного проєкту «КіноІдентичність» і додатковий прокат фільму «Будинок «Слово». Нескінчений роман», який сприяє формуванню в сучасної молоді української національної та громадянської ідентичності .