Юриспруденція німецькою: захід від філологів іноземною мовою

9 жовтня 2024 року у рамках Тижня права відбувся дуальний комбінаторно-філологічний захід “Правова система Німеччини: сучасні тенденції та порівняльний аналіз з українською юридичною традицією”, який організовано та проведено проректором з наукової роботи, к.ф.н., доцентом Сергієм КАНТЕМИРОМ та к.ф.н., доцентом Лесею ГЛАДКОСКОК.

Студентами університету підготовлено презентацію про правову систему Німеччини, за допомогою якої присутніх ознайомили з різними видами судів, їхніми функціями, а також було окреслено й проблемні моменти системи юриспруденції ФРН.

Після презентації проведено вікторину на краще прочитання назв законів німецької юриспруденції, написаних одним словом, в якій взяли участь всі охочі, отримавши за старанність невеличкі сувеніри. Студенти, які вивчають англійську мову, підготували чотири цікаві презентації про правові системи України та Великої Британії.
Учасників заходу підтримували декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент Стелла КЕЛЬБЯ та завідувач кафедри фундаментальних юридичних дисциплін, к.ю.н., доцент Ігор УТЄХІН.

Висловлюємо вдячність організаторам за нестандартні підходи в популяризації вивчення іноземних мов в контексті своєї майбутньої професії!