Протидія домашньому насильству в інтерактивній лекції від офіцера поліції

8 жовтня 2024 року у День юриста на юридичному факультеті ПВНЗ “Буковинський університет” у рамках заходів Тижня права відбулася інтерактивна лекція “Протидія домашньому насильству: психологічні, кримінально-правові та соціальні аспекти”.

Захід у формі пізнавального діалогу провели завідувач кафедри професійних та спеціальних правових дисциплін, д.ю.н., професор Ольга СЕЛЕЗНЬОВА та офіцер громади управління поліції в Чернівецькій області Серж ГОФФМАН.

Крім студентів лекцію відвідали декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент Стелла КЕЛЬБЯ, керівник центру забезпечення якості освіти, к.ф.н., доцент Галина МОРАРАШ, доценти кафедри професійних та спеціальних правових дисциплін, к.ю.н. Іванна ПОЛОНКА та Леся РУСНАК.

У процесі роботи були підняті актуальні питання щодо форм домашнього насилля, методів боротьби з насильницькими діями та методи допомоги жертвам; проаналізовано витоки формування синдрому жертви; розглянуто міфи щодо насилля у родині, а також роз’яснено, куди у разі подібних ситуацій, звертатися по кваліфіковану допомогу.

Наостанок офіцером поліції присутнім на заході було роздано буклети та брошури з найважливішою інформацією щодо протидії домашньому насиллю.
Висловлюємо вдячність управлінню поліції у Чернівецькій області за сприяння у проведенні заходу!