Засідання центру забезпечення якості освіти

Удосконалення якості надання освітніх послуг – пріоритетний напрямок діяльності ПВНЗ “Буковинський університет” та Фахового коледжу ПВНЗ “Буковинський університет”. На черговому засіданні керівник центру – кандидат філологічних наук, доцент Галина МОРАРАШ, порушила ряд актуальних питань, серед яких:

1. Український форум якості вищої освіти:
– упровадження законодавчих змін у системі освіти;
– цифровізація освітньої діяльності;
– новий дизайн системи забезпечення якості освіти;
– кращі практики українських закладів освіти;
– адаптація закладів освіти до потреб воєнного часу й повоєнна відбудова економіки.
2. Результати опитувань здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти:
– ОП Компʼютерні науки;
– ОП Право;
– ОП Фінанси, банківська справа та страхування.
3. Результати опитувань науково-педагогічних працівників.
4. Анкетування для випускників.
5. Анкетування для роботодавців.
6. Тиждень моніторингу здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
7. Каталог загальноуніверситетських вибіркових дисциплін.
8. Каталог вибіркових освітніх компонентів Фахового коледжу ПВНЗ “Буковинський університет” .
9. Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої та фахової передвищої освіти (Постанова КМУ від 30 серпня 2024 р. № 1021; набрання чинності – 01.11.2024).
10. Підтримка ментального здоров’я в часи війни.

Учасники засідання зосередили увагу на важливих питаннях. Зокрема проректор з навчально-виховної роботи к.е.н., доц. Інна ЖУК та проректор з науково-педагогічної к.філол.н., доц. Сергій КАНТЕМІР звернули особливу увагу на імплементації в закладі освіти законодавчих змін, що відбулися в системі освіти; завідувачі кафедр д.ю.н., проф. Ольга СЕЛЕЗНЬОВА, к.ю.н., доц. Ігор УТЄХІН, к.т.н., доц. Ольга АРТЕМЕНКО, к.е.н. Наталія МАРУСЯК узяли до уваги результати моніторингу здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти, які будуть обговорюватись на засіданнях кафедр; системний адміністратор Сергій ОСАДЧУК виділив актуальні для нашого ЗВО проєкти цифровізації освітнього середовища; практичний психолог Наталя МИХАЙЛЮК наголосила на важливості підтримки ментального здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу; здобувачі освіти Віталіна ГАВАЛЕШКО, Єлизавета БАРАН, Анастасія ІЛАЩУК, Микола БУНІХОВСЬКИЙ зауважили, що активна участь студентської спільноти в процедурах моніторингу освітньої діяльності, у яких усі здобувачі освіти беруть участь і анонімно можуть дати свої пропозиції щодо удосконалення якості освітньої діяльності, запропонувати зміни до освітньо-професійних програм, сприяють удосконаленню освітнього середовища, орієнтованого на задоволення потреб та інтересів здобувачів освіти.