Факультет ІТЕ успішно реалізує практико-орієнтоване навчання майбутніх фахівців

Впровадження практико-орієнтованого підходу, як дієвого засобу формування професійних компетентностей здобувачів освіти, вимагає створення середовища, в якому здобувачі мають можливість виявити і реалізувати свій інтерес до пізнання, зробити його усвідомленою потребою в саморозвитку, власній професійній та соціальній адаптації.

4 жовтня відбулась зустріч здобувачів освіти факультету інформаційних технологій та економіки з поліцейськими Управління Головної Інспекції СОЗДМТТО та ізолятору тимчасового тримання №1 Головного управління Національної поліції Чернівецькій області.

Характерною рисою професії є прийняття на себе відповідальності діяти в суспільних інтересах. Саме тому відповідальність професійного бухгалтера, чи фінансиста, чи фахівця ІТ полягає не лише у задоволенні потреб окремого клієнта чи роботодавця. З огляду на проблеми сьогодення Ілля БАДЮК – начальник ізолятору тимчасового тримання № 1 ГУНП в Чернівецькій області та Володимир ВОЛОЩУК – начальник сектора організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Чернівецькій області, окреслили професійну спокусу, що призводить до професійної злочинності.

Здобувачам на практиці показали порядок утримання затриманих, вони подивилися кімнати зустрічей з адвокатом, обшуку й зберігання речей затриманих, кімнату першої допомоги тощо. В ізоляторі скрізь установлені камери відеоспостереження. За утримуваними ведуть цілодобовий нагляд. Кожен крок як поліцейських, так і утримуваних фіксують і вносять в інформаційну підсистему Custody Records. Це відбувається задля вдосконалення стандартів захисту прав поліцейських й утримуваних осіб і прозорої фіксації етапів перебування утримуваних осіб під контролем поліції.

Микола КОШТУР – заступник начальника ІТТ особисто провів інструктаж порядку та підстав проведення дактилоскопічної експертизи (експертиза слідів рук та відбитків пальців), що надзвичайно було цікаво здобувачам.

Практико-орієнтований захід цілком досяг поставленої мети, що надало майбутнім фахівцям повне уявлення про роботу ізолятору тимчасового тримання.

Декан факультету інформаційних технологій та економіки і завідувач кафедри обліку і фінансів подякували поліцейським за чудові враження та професійні поради здобувачам освіти!